2012. október 21., vasárnap

Szívek, szívesen - nadrág gyógyítás

Sziasztok!

Ím, hamvaimból összefőnixmadaraztam magam seprűvel lapáttal, és portörlővel. A portörlő inkább a varrógéphez kellett.... na jó, csak képletesen. Visszatértem a munka világába, ami idő és energiavesztéssel jár együtt. Így aztán alig tudom a kreatív állatot gondozni magamban.

Meglepetésemre azonban még van remény hal, ötlet, éjszakai szabás, varrás!

Nem újdonság hogy gyermekeink ruházata biz' igényel némi gondoskodást. A derékbőség állítgatása után eljött számomra a pillanat, mikor a foltokkal szembe kellett néznem. Egy padból kiálló szög feje adott számomra lehetőséget, hogy megalkossam ezt:

Címlaplány /Hearts back!

Ez a kép engem emlékeztet egy filmhősre. El is neveztem : Heart Wader !
 
Pőre egymaga közeliben./ Heart alone
 
A dupla-szíves álca-rátétet....már ahogy azt én elkereszteltem. A siker teljes volt! Mármint felhasználói szempontból. Azóta is nehezen válik meg a nadrágjától, ha végül mégis mosásba kell vándorolnia:)

Hogyan készült?

Rajzoltam egy szívet egy papírra, körülbelül akkorát, amekkora a foltot is takarja, ugyanakkor még ízléses farzseb hangulatot is áraszt. Ebből 2 darabot vágtam ki a szerintem passzoló színű anyagból (esetünkben 100% pamut, apró mintás). Erre jó lett volna egy póló anyag is, de nekem ennek a mintája tetszett.

A két kis szívecske alá (különösen ha dzsörzéből vágtuk, azaz póló anyagból) közbélést is lehet/ajánlatos vasalni. Végül felgombostűztem őket tükrözve egymást, majd le is férceltem őket, s ezt követően letűztem, azaz egyenes öltéssel végigmentem talpszélesen a szívecskék szélein, zárva a kört.

Ha az örökkévalóságnak készült volna, akkor ezt követően sűrű cikkcakkal is végigmentem volna rajta, de arra számítok, hogy a jövő őszt már nem éli meg ez a nacika, így megelégszem ezzel a változattal. Ráadásul a cikkcakk pont úgy helyezkedne el, hogy kényelmetlen legyen az ülés rajta, így duplán feleslegesnek ítéltem.

Kapcsolódó linkek:

Egyszerű nadrág tutorial (angol - Dana made)
Varrjunk kordnadrágot (magyar - textilország)
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...