Méltatlanul elfeledett csoda növényünket igyekszem felfedezni. Nagyon hasznos kis kaja, és olcsón termeszhető, mert igénytelen. A krumpli előtt ez volt országunkban az alap élelmiszer. Nagyon ízes, úgyhogy ha teszek belőle a húslevesbe, akkor kevesebb egyéb növényt, illetve fűszert teszek mellé. Benne van a gyömbér ereje, meg a karalábé íze is egyszerre, sokminden egyében kívül.
Első kísérletem egy egyszerű sült paszternák volt, amit a paleo-recept-bibliám, azaz a paleoihlet oldalán találtam. De most nem találom, úgyhogy emlékezetből leírom a hozzávalókat:
- paszternák
- oliva olaj
- fokhagyma (1)
- pirospaprika
- só (? nem emlékszem, de gondolom:)
A fokhagymát áttörve összekevertem egy kevés olajjal, pirospaprikával, és ezekben megforgattam a paszternák darabkákat, amiket sült krumpli vastagságúra vágtam. Íme néhány kép:
|
A fogyasztás előtti állapot :)
|
|
Így nézett ki mielőtt megnyúztam és felboncoltam.
|
|
Ez pedig azért készült, hogy látható legyen a fehérrépa és paszternák közti különbség...de én nem látom :D |
Megjegyzem, nem nagyon lehet kapni kis városomban. Szerencsére azonban itt, ahova nemrég költöztünk, találtam egy embert, aki a szombati piacon árulja saját zöldségeit, és véletlenül termel paszternákot is!! Nagyon meglepődtem a tényen, és a szerencsémen is, hogy pont akkor pont volt nála, én meg pont ide költöztem és pont most kezdtem neki a paleos konyhának. Mi ez, ha nem jel!! :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése