2011. március 14., hétfő

Paszternák

Méltatlanul elfeledett csoda növényünket igyekszem felfedezni. Nagyon hasznos kis kaja, és olcsón termeszhető, mert igénytelen. A krumpli előtt ez volt országunkban az alap élelmiszer. Nagyon ízes, úgyhogy ha teszek belőle a húslevesbe, akkor kevesebb egyéb növényt, illetve fűszert teszek mellé. Benne van a gyömbér ereje, meg a karalábé íze is egyszerre, sokminden egyében kívül.

Első kísérletem egy egyszerű sült paszternák volt, amit a paleo-recept-bibliám, azaz a paleoihlet oldalán találtam. De most nem találom, úgyhogy emlékezetből leírom a hozzávalókat:
  • paszternák
  • oliva olaj
  • fokhagyma (1)
  • pirospaprika
  • só (? nem emlékszem, de gondolom:)
A fokhagymát áttörve összekevertem egy kevés olajjal, pirospaprikával, és ezekben megforgattam a paszternák darabkákat, amiket sült krumpli vastagságúra  vágtam. Íme néhány kép:

A fogyasztás előtti állapot :)
Így nézett ki mielőtt megnyúztam és felboncoltam.
Ez pedig azért készült, hogy látható legyen a fehérrépa és paszternák közti különbség...de én nem látom :D
Megjegyzem, nem nagyon lehet kapni kis városomban. Szerencsére azonban itt, ahova nemrég költöztünk, találtam egy embert, aki a szombati piacon árulja saját zöldségeit, és véletlenül termel paszternákot is!! Nagyon meglepődtem a tényen, és a szerencsémen is, hogy pont akkor pont volt nála, én meg pont ide költöztem és pont most kezdtem neki a paleos konyhának. Mi ez, ha nem jel!! :D

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...