2012. március 16., péntek

Tavaszi sapkák/ Spring caps

Nagyon kellett már Hangávak egy tavaszi sapka. A mai jó idő igazolta is, hogy itt volt már az ideje!

 
Linda Permann mintája alapján készült tegnap. Terápiás horgolás volt :) Hagyott dolgozni vele az egész család, így sikerült már kora délután befejezni. A leírás is egész könnyen értelmezhető volt, de azt hiszem kék illetve piros árnyalatban is el fogom készíteni, mert olyan ruhácskái vannak leginkább.

 
It took some hours yesterday to make it and it was a pleasure. Beautiful yarn, colors, aim:) It was an easy pattern.

 

 

 

 
Egy kis kiegészítéssel kell élnem, ugyanis némi módosítással, és egy csinos kis füllel kiegészítve elkészítettem a kék párját is:)

 

 


  A fülecskéről röviden:
 
Az utolsó sor egy  ’kagylós sor’ volt.  Úgy folytattam, mintha akarnék még egy sort horgolni, azaz:
  •  (a fül 1. sora)* 1 lsz, rövidpálca ugyanoda, 1 lsz, 2 erp kihagyása után a köv. rp-ba 1 V-stitch * ez 2-szer, végül  1 lsz, 1 rp uoda. /3 rp, 2 V-sticth/ 
  •  (2. sor) soremelésnek 3 lsz, fordul, 2 erp uoda.  A V-stitch láncszemébe 1 rp, 2 erp kihagyása után 5 erp a következő rp-ba.  A következő V-stitch lsz-ébe 1 rp. A következő rp-ba 3 erp. /1+2 fél kagyló/  
  • (3. sor) fordulás, majd uaz, mint az 1. sor.
  • (4./ utolsó sor) fordulás,  1 lsz, kúszószem a V-stitch közepébe, 5 erp a következő rp-ba, rp a következő V-stitch közepébe, kúszószem a szélső rp-ig.

Ha valami nagyon érthetetlen, kérlek írj, és lefordítom az újmagyaromat J

A következő kísérlet ugyanezzel a sapival az lesz, hogy nem csak füllel egészítem ki, hanem oda vissza haladva 2-3 sorral, az arcnak helyet hagyva. Remélem megőrzi majd a kislányos báját így is.


Pattern/Minta: Little sister (Ravelry)
Needle/Tű: 3
Yarn/Fonál: Catania
Weight/Súly: 48 g

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...