2012. április 4., szerda

Folt eset / Patches in my days

Hallgatásom oka az a sok sok folt, amik rabul ejtettek, és lefoglalták az összes kezem, a gondolataimról már nem is beszélve. A horgolt birka a káosz állapotában fetreng, azaz minden testrésze kész, csak még nem álltak össze együttessé :)

Szóval foltozgatok. És jelen esetben ezt elég szisztematikusan teszem, könyvek, és egy járatos foltvarró segítségével. Melipatch a magyarországi foltvarrás életének kb. óvodás korában csatlakozott a lassan nagykorúvá érő mozgalomhoz, amit helyi szinten maga alapított meg. Ha van kedvetek lessétek meg a munkáit, mert érdemes.

A tervem az volt, hogy szép kis lakásdíszeket és gyerek eztmegazt varrok majd maradékból, vagy új anyagokból. Egy két fogás már régóta tetszik, pl. a szabad gépi tűzés, az aprólékos, jól megtervezett applikációk, azaz rátétes munkák. Mikor azt kutattam, ezeket hogy és mint kellene nekem megtanulni, mindig a foltvarrásnál lukadtam ki! Úgyhogy most sodródom az árjával :)

Nem a művészi érték miatt, de mint szárnyamnak az próbálgatásai álljon itt néhány elkészült darab:

Nagymamám virágoskertje, és néhány jojó

Kerítés

Sakktábla

Eperke
Ezeket a darabokat már archiváltam is, hogy örök emlékként bármikor meglessem őket. Ez az együtt varrogatás nagyon jó élmény tud lenni, ha mindenki valóban élvezi, hiszen akkor haladni is könnyebb, és végül öröm a kész darab, még akkor is, ha az egy kis semmiség, de van neve :)

Fel is szerelkeztem ám a megfelelő eszközökkel a foltvarráshoz! Na persze mezei rövidárukból ez nem lett volna lehetséges, így a neten kellett kutakodni. A legnagyobb örömet eddig a körvágó okozta! Persze vágólap is kell hozzá, ami viszont ( a képeken is látszik) egy vonalzószerű beosztással rendelkezik, így a kis darabok méricskélése leegyszerűsödik, a vágáshoz pedig meg se kell emelnem az anyagot, csak egy határozott, pontos mozdulattal nyissz!

Áradoznék még napestig, de inkább megyek és vágok....vagy varrok.....vagy vasalok....vagy alszok?!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...